Uppsatspriset 2015: Vinnaren!

16 Apr, 2015 - Kommentarer

Uppsatspriset 2015 Inför 2015 års uppsatspris inkom 15 bidrag från nio olika lärosäten. Juryn ser med tillfredsställelse på spridningen mellan lärosäten och noterar att både samhällsvetenskapliga och tekniska fakulteter är representerade. Uppsatserna handlar om ett antal aspekter av projektarbete, allt från samverkans- och ledarskapsfrågor till projektportföljhantering. På grund av den höga kvaliteten i de inskickade arbetena gjorde »
Läs mer »

Wenellintervjun: Göran Östling

23 Mar, 2015 - Kommentering avstängd

Akademiens mångårige ledamot och medgrundare Torbjörn Wenell har träffat Göran Östling, en av Årets Projektledare 2014, för en längre intervju. Resultatet är högintressant läsning för alla som vill veta mer om komplex projektledning!!! Intervjun i pdf-format!
Läs mer »

Uppsatspriset 2015: Finalister!

4 Mar, 2015 - Kommentering avstängd

I Svenska ProjektAkademiens årliga uppsatstävling har inför 2015 års pris inkommit 15 uppsatser från inte mindre än nio lärosäten. Det gör tävlingsjuryns arbete spännande och lärorikt, men också svårt då uppsatserna samtliga är av hög kvalitet. Juryn har dock enats om att välja ut fyra av uppsatserna till en finalomgång, där de läses av både forskningsutskottets »
Läs mer »

Högtidsmöte i TV-huset

8 Dec, 2014 - Kommentering avstängd

Den 27 november avhöll Svenska ProjektAkademien sitt traditionella högtidsmöte, denna gång med Sveriges Television i Stockholm som värd. Detta år var det lite extra festligt eftersom Akademien firade 20-årsjubileum. Programutskottet, med Åse Berglund och Torbjörn Wenell i spetsen, hade satt samman ett intressant och gediget program med interna akademimöten, rundvandring i TV-huset på Oxenstiernsgatan, föreläsningar »
Läs mer »

Årets projektledare 2014 utsedd!

21 Nov, 2014 - Kommentering avstängd

PRESSMEDDELANDE 2014-11-21 Motorindustrin får dubbla vinnare vid prestigefylld prisutdelning När utmärkelsen Årets Projektledare 2014 skulle delas ut på fredagen fick de över 200 deltagarna på Projektnärings höstträff en överraskning. Svenska ProjektAkademien utsåg nämligen två vinnare, som båda har drivit stora viktiga projekt för svenska motorindustrijättar. Projektledarna Göran Östling från Scania och Jan-Erik Larsson från Volvo Cars delar »
Läs mer »

ÅPL 2014: Finalister!

23 Okt, 2014 - Kommentering avstängd

I arbetet med att utse Årets Projektledare 2014 har Svenska ProjetktAkademien identifierat följande finalister. Läs mer om dem nedan och titta gärna på intervjuerna i YouTube! Den slutliga vinnaren offentliggörs i slutet av november. Göran Östling – Scania, Euro 6 motor Att kraftigt minska utsläppen har varit en av fordons branschens största utmaningar de senaste 40 åren. Från »
Läs mer »

Höstupptakt i kulturhuvudstaden

16 Sep, 2014 - Kommentering avstängd

Akademihösten 2014 inleddes den 11 september i Umeå – årets kulturhuvudstad i Europa – och närmare bestämt i ”Sliperiet”. Sliperiet är en innovationsplattform där organisationer samt akademi möts och som invigdes samma vecka som vår höstupptakt. Vi fick under dagen två perspektiv på huvudstadsåret, dels från Balticgruppen som står för mycket av byggnationerna i samband »
Läs mer »

Årets projektledare 2014 sökes!

22 Apr, 2014 - Kommentering avstängd

Nomineringen av kandidater till Årets Projektledare 2014 har startat. Nominering gör man genom att skicka in en motivering där hänsyn tagits till kriterierna och skicka den till någon av personerna i utskottet. Det räcker med 1-2 A4-sidor. Slutdatum för nomineringar till 2014 års pris är den 15 september 2014. Därefter vidtar en urvalsprocess där vi »
Läs mer »

Anna Nilsson-Ehle ny ordförande

10 Apr, 2014 - Kommentering avstängd

Vid årsmötet den 10 april 2014 valdes Anna Nilsson-Ehle, chef för Chalmers fordons- och trafiksäkerhetscentrum SAFER, till ny ordförande för Svenska ProjektAkademien. Anna utsågs till Årets Projektledare 2001 för sitt arbete med att leda uppbyggnaden av kunskapscentret Universeum i Göteborg och är sedan dess medlem i Projektakademien. Anna är civilingenjör från Chalmers. Hon arbetade några år »
Läs mer »

Uppsatspriset 2014

10 Apr, 2014 - Kommentering avstängd

UPPSATSPRISET 2014 Svenska Projektakademiens årliga uppsatspris för 2014 tilldelas Jaime Adrián Millán Leyva och Vladimir Matovic, Handelshögskolan vid Umeå Universitet (USBE). De får priset för sin välgjorda studie av projektledningspraktiker i inledningfsfaserna av managementkonsultprojekt. Juryns motivering lyder som följer: In the master thesis ägg tiProject management practices at the front-end of management consulting projectsamboend the importance of handling »
Läs mer »

Older Entries