Elisabeth Kamél

Bakgrund

Elisabeth Kamél har en filosofie kandidatexamen inom Data- och Systemvetenskap, med pedagogik som biämne, vid Stockholms universitet. Hon certifierades som senior projektledare 2006 (B-nivå).

Elisabeth är författare till tre böcker inom projektledning:

  • Projektkommunikation – så får du den att fungera! som gavs ut första gången 2012 och då utsågs till Årets Projektledarbok.
  • Effektiv projektkommunikation – nyckeln till projektets framgång gavs ut 2017 och nominerades till samma pris.
  • Ledarskapets fundament gavs ut 2022 och handlar om hur man kan utveckla sitt projektledarskap till avancerad nivå. Boken bygger på ett verkligt fall där projektledaren för några år sedan utsågs till Årets Projektledare. 

Elisabeth har arbetat operativt som projektledare under 30 år i branscher som telekom, bank, försäkring, medicinteknik, industri, handel och transport. Under åtta år utbildade hon i projektstyrning parallellt med projektledningsuppdragen.

Elisabeth har också arbetat som assessor och bedömt kandidater som velat certifiera sin kompetens för Svenskt Projektforum, som i Sverige företräder IPMA (International Project Management Association).

Inriktning

I det egna företaget arbetar Elisabeth som strategisk rådgivare och mentor inom projekt- och förändringsledning.

Speciella intressen

Ledarskapet i projekt är Elisabeths huvudsakliga intresse – det unika ledarskap som krävs för att få medarbetarna att vilja följa ledaren, tillsammans lösa uppgifter och uppnå utmanande resultat som ofta ska vara färdigställda på synnerligen kort tid.