Richard Svahn

Enhetschef, projektledning & verksamhetsutveckling

Stockholm

Mobil 070 – 455 96 59

E-post: richard@richardsvahn.com

Ledamot i kommunikationsutskottet


Bakgrund 

Richard är civilingenjör från Mälardalens högskola med inriktning produkt- och processutveckling. Under många år var han produkt- och projektchef på SMS Smart Media Solutions, ett ledande företag inom ljud- och bildbranschen. Där var han ansvarig för alla utvecklingsprojekt samt för produktportföljen. Efter sju år ville Richard utmana sig själv och helt byta bransch och hamnade då på FRA, Försvarets radioanstalt, där han började som projektledare 2012. Sedan en omorganisation 2015 har Richard återuppbyggt enheten ”Projektledning & verksamhetsutveckling” som består av ca 20 projektledare och verksamhetsutvecklare på den tekniska avdelningen vid FRA. Den tekniska avdelningen förser hela myndigheten med de teknikleveranser som krävs för att nå önskad förmåga.

Inriktning 

Richards passion är ledarskap, projektledning och strategi. Att skapa en känsla av gemensamt syfte, coacha medarbetare och grupper att växa genom autonomi, att nå mål och leverera framgångsrika resultat – det är drivkraften.

Speciella intressen 

Richard är även styrelseledamot i Project Management Institute (PMI) i Sverige, samt domare i en årlig internationell tävling, PMO Global Awards, som utser årets projektkontor.